Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Varför tar man ut allt i förväg...

Jag och en vän kom att tala
om lökdolmar och hon sa det hade
hon aldrig lagat till... Jag sa till henne:
-Kom hem till mig på onsdag så kan jag
bjuda Dig på det till lunch... - Visst sa hon
det gjorde hon gärna...

Idag var det onsdag ... Maten började bli klar...
Då ringde det på telefonen. Det var vännen som
ringde och jag tänkte... Hon kan inte komma!
Men hon berättade att en vän dykt upp hos
henne... Jag sa ta med besökaren hon är också
välkommen... Det tyckte min vän lät bra!

Sen slog tanken mig... Jag har ju inte lagat
till så mycket mat som jag brukar göra
sa det till vännen, att vi får dela på det
som jag har gjort...

Gästerna kom, åt och drack... Innan de gick sa
de, detta smakade gott, detta måste vi laga till...
Jag berättade hur rätten gjordes, de tackade
för sig och gick. Jag dukade av bordet...
En portion var kvar och ...

Och jag som trodde att det gällde återbud
när telefonen ringde... Och jag som trodde
att maten inte skulle räcka... De tog två
gånger... Och en portion blev över...








Fri vers (Fri form) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 140 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2015-02-04 15:49



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Stor igenkännande factor i denna!
2015-02-05

  Marita Ohlquist VIP
Känns igen, om och om igen.
2015-02-04

    Dan Myrbeck
Å så gott det låter! Får mig att tänka på min bok:

Från uppdukat
till slukat

2015-02-04
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt