Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Den här dikten skrev jag hösten 2009 och har förbättrat den då och då genom åren.


skugga

Jag kunde motstå hot
för att du egentligen inte har svaren
för hur du inte visste hur du skulle försvara
denna absurditet
men låt dom prata, gör dom lyckliga

En livstid från en varm mjuk säng
då jag trodde du var här
Jag minns lågor, svett och skrik
och starka armar omkring mig, genom mig
Snälla gå inte

Du vet vad jag vill svara
I mina brons och gyllene bruna ögon
speglas dina så levande blå
som stirrar på mig med viss förvirring
men samtidigt underbart

Du spelar med ömt hjärta
din lätta flämtning, tveksamhet
ge budskap och få tystnad

När målet är att i slutet springa
tar det mycket längre tid att vandra runt

En oväntad känsla av att älska någon
mot huden, en varm vind
och regn, regnar hårt
och åskan bröt över landet och låg rullande
och skakade marken under fötterna

Trots att du inte vågade
vet jag, att i dina dagdrömmar
hade du armarna om mig
Ljudet av regn en distraktion

Du är långt borta
en tum eller två
åskan är mjukare
räfflad runt backkrönet

Panik är inte att flyga
men det spelar ingen roll
vi har tillräckligt med tid i framtiden

Du vet vad jag vill svara
I mina brons och gyllene bruna ögon
speglas dina så levande blå
som stirrar på mig med viss förvirring
men samtidigt underbart

Du spelar med ömt hjärta
din lätta flämtning, tveksamhet
ge budskap och få tystnad
När målet är att i slutet springa
tar det mycket längre tid att vandra runt

Jag vill ha dig mer
men jag vet inte riktigt vad jag vill göra sen
mer än att jag vill göra det för alltid

parallellt med golvet




Fri vers (Fri form) av Wires
Läst 261 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2015-02-04 21:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Wires
Wires