Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag har sett små djur dö


jag har sett små djur dö
sett livskraften avta
och hur de klena flyktförsöken mattats
det finns ändå en gnista av vilja kvar
in i det sista
även när de inte längre förmår lyfta huvudet

jag har sett människor dö
det är ungefär likadant

jag undrar var det börjar
döendet
om det inte sker våldsamt utan mera som ett utdraget flyktförsök
inuti kroppen
som ett litet djur utan hopp
jag undrar




Fri vers (Fri form) av Måna N. Berger
Läst 317 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2015-02-05 00:46



Bookmark and Share


  L.byström
intressant, bra fångat..frågorna vi har.
2015-02-05

  Magdalena Eriksson VIP
precis så är det tror jag. Bit för bit oftast men en del dör ju som på film....
2015-02-05
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger