Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
till vissa kulturgubbar och kulturtanter


Rätta tagen

Långsamt blir han näpen och behändig
går att hålla i ena handen
stugan kring hans ängar är grå
små porslinsdamer i fönstren
vem ber om ursäkt till löven om de blir fulla med glöm här å glöm där
ska jag ?
Han har ju så mycket nu.
Han sätt att lyssna är störande med sina fladdrande iverstaplar och ordborrar men konflikten är gammal:
Han har behov av att veta hon av att inte veta
för hon är obekväm med att lägga rätt sak i rätt ruta
rätt sak på rätt plats.

Rätt djur i rätt bur
rätt klädsel i rätt rum
rätt åsikt vid rätt tillfälle
lagom mycket rätt....
bara lagom mycket rätt ska man ha när man går på fest i Sverige
folk ska känna sig tillräckligt kränkta och stimulerade för att klappa i händerna
rätt sak i rätt ruta
så ser det ut på kulturvärldens lilla knappnålshuvud.. ..liksom litet och blankt
som rävar i ödsliga slott
väntande på nått gott.




Övriga genrer (Satir) av Magdalena Eriksson VIP
Läst 299 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2015-02-05 10:13



Bookmark and Share


  Måna N. Berger
Man får passa sig för att ha rätt när det vore fel att påpeka det och ska man vara fel bör man vara det på rätt sätt, annars halkar man av kulturvärldens lilla knappnålshuvud.
2015-02-05

  Marita Ohlquist VIP
"Lagom mycket rätt"
Just så!
2015-02-05

  Lars Hedlin
Bra framställt !
2015-02-05

  i af apa
ur lagom-landet
vad bra...!
2015-02-05
  > Nästa text
< Föregående

Magdalena Eriksson
Magdalena Eriksson VIP