Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

10 verser ur hjärtat

Svenska sommaren är underbar
grönskan lyser över hela vårt land
försöker att se det vackra runtomkring
inte låta negativt ta överhand

Tankarna seglar till människor i nöd
till alla som har det mycket svårt
det går inte att förneka glömma bort
vårt samhälle har blivit så hårt

Mitt i det grönpenslade landskapet
med vackraste blommor på rad
pågår attacker på fredliga människor
ingen är säker under sol & bad

Ett otryggt Sverige framträder allt mer
omvärlden skriver om vad som här sker
vad hände med landet som blomstrade så?
politiker har sett till att det fallit ner

Sorgligt att se hur de skövlat förstört
hur de misshandlat det fina som var
om inget snabbt görs för att rädda det
kommer det aldrig mer finnas kvar

Folk är bekymrade oron ökar på
ingen trygghet på ålderns höst
den omtalde välfärden är borta
så mycket ångest i mångas bröst

Även om svenska sommaren här
så fortsätter våldsamhet & strid
tänker tillbaka då Sverige var lugnt
det var en ljuvlig underbar tid

Min uppväxt var öppnade fönster
fridfullheten var under kontroll
vi tjejer var ute länge på kvällarna
ingen rädsla den var helt noll

Det nya landet är helt förändrat
man undrar verkligen hur det ska bli
en sak är säker är att fler har vaknat
inser sanningen & argare än ilsknaste bi

Svenska sommaren har slagit läger
solen strålar från himmelen blå
oavsett hur illa vi nu har det
viktigt att fånga det fina vi få









mare




Fri vers (Fri form) av mare VIP
Läst 197 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-06-13 11:46



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
"Tankarna seglar till människor i nöd
till alla som har det mycket svårt
det går inte att förneka glömma bort
vårt samhälle har blivit så hårt"

Så går mina tankar också.
2021-06-14

  Monica Lindgren
Ja, mare, den här oron känner många idag.
2021-06-13
  > Nästa text
< Föregående

mare
mare VIP