Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nostalgisk betraktelse


När de var små

En kväll busade ungarna. Jag hörde dem tissla och fnittra bakom dörren, och visste att de snart skulle rusa in i rummet igen, kiknande av skratt. Det var en ny lek. I vanliga fall låg de snällt kvar när jag hade lagt dem men nu hade de kommit upp flera gånger. Så slog dubbeldörrarna upp med ett brak. Tom ramlade in först, skrattande och skrikande av glädje och Ebba dansade efter, försiktigare men så lycklig att man nästan inte såg hennes ögon. Det gick inte att bli arg på dem men jag låtsades vara irriterad. Jag tog dem i var sin hand och ledde dem tillbaka in i sovrummet. Talade bestämda, förståndiga vuxenord. Markerade allvaret med att inte ge dem någon kram den här gången, utan bara en lätt klapp på kinden. När jag var ensam igen satt jag en lång stund och funderade. Jag visste det inte då, men nästa gång jag skulle stanna upp och reflektera var de redan tonåringar och på väg ut i livet på egen hand.




Prosa (100-ordare) av Peter Dickson
Läst 393 gånger
Publicerad 2015-02-07 17:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Peter Dickson
Peter Dickson