Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Min domare var jag

Jag klädde mig i vita skor
för att dölja mina svarta

tog på mig konfirmationskorset
som bevis för min oskuld
men i spegeln såg jag allt
jag försökte glömma

medan fåglarna lyfte mot himlen
försökte jag tala

innan varje mening
vände jag mig mot
min domare och sökte

tillåtelse och bekräftelse

sedan höjde jag rösten
i trots om domaren vägrade
i tacksamhet om domaren
lämnade sitt bifall

mitt krav

att få bevisa min oskuld
trots att jag visste mig skyldig

min domare var jag




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 324 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2015-02-08 23:27



Bookmark and Share


  walborg
En spännande dynamisk text
2015-02-09

  Anya VIP
Stark text om hur diktarjaget dömer sig själv. Stor igenkänningsfaktor. Vändningen i slutet är skicklig.
2015-02-09

  RitaBrunner
Kraftfullt om skuld!
2015-02-09

  Nanna X
yrkesskada? själv har jag alltid varit min rättande lärare...
2015-02-09

  Catharina Edin VIP
stark text -
2015-02-09

  Federico Romano
Tolkar det om att alla begår misstag! Samtidigt ger jag en eloge till dom som inser detta..
2015-02-08
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP