Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Försöker läsa en bok av Ranelid som en snäll intellektuell det går svårt.


Utan Ranelids vingar

När jag kommer hem till mitt hus sätter jag mig i fåtöljen för att göra min plikt mot mig själv.
Jag ska läsa Ranelids senaste bok den enda som jag någonsin kommer att läsa... kan jag redan säga.
Mina nyss nästan elefantliknande öron packar ihop.
Ranelid skaver som en förtjockad ABBA-skiva inslagen i en bild av ett gråtande barn.
En sådan där bild som många många tycker om och har hemma på väggen i sin mexitegelvilla.
Jag försöker förstå språket det ranedlidska som folk ääääälskar fattar ännu ingenting.
Blir bara svullen i hjärnan som en semla och obehaget växer för varje sida.
Försöker att blunda och läsa.
Uttalade mig ganska elakt om hans melodifestivalframträdande utan att ha läst en rad . Så måste läsa ska läsa en bok av denne man så jag förstår vad som slår an.
Kultursnobbar som inte gillar stora munnar och solbränna är ju inte heller kul. Ranelids sätt att skriva är min värsta mardröm faktiskt omständig och känslosam på ett sätt som får det att krypa .
Övertydlig är bara förnamnet. Jag blir ändå utanför texten och det är inte roligt att känna sig så här elak och utanför den allmänna uppfattningen.
Elak för att Ranelid verkligen anstränger sig strechar ut så varenda människa ska förstå vad han menar. Är det kanske kärleksfullt? Är det att gå publiken innerligen tillmötes.
Fattar inget. Får verkligen tänka ut någon form av belöning om jag ska klara av denna bok Tyst i klassen.




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Magdalena Eriksson VIP
Läst 233 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2015-02-08 19:58



Bookmark and Share


    Tommy M
Delar till fullo din upplevelse. "Påfågelsprosa" kallar det.

Men jag håller med KattenKin. Det är bra att avvikare, olika sorter finns.

T ex dessa självgoda - så att vi mindre självgoda kan känna oss mer självgoda...
2015-02-21

  KattenKin VIP
Gillar din förhands recension, har själv några i hyllan sen flera år tillbaka som jag aldrig tror jag tar mig igenom. Att han retar så många tycker jag dock är bra, det är så det ska va med mångfald, att sticka ut och röra om. Det jag har svårt för, älskar kanske någon annan. Ser hela karln som en slags installation, en kulturseglare som delat ut VIP-pass åt sig själv. Ett megaego som rör om i många världar, från sport- till den akademiska världen. Annorlunda.
2015-02-16

    Lena Söderkvist VIP
Har inte läst honom, men jag gillar dina hääärliga metaforer. Han borde inte ha fått ställa upp i schlager-sm, nej.
2015-02-10

  Lars Hedlin
Mycket bra skriftat ..
2015-02-09

  i af apa
Ranelid måste vara en plåga för sig
själv utan veta om det...

elakt sagt. men jag kan inte rå
på det...

tack för teXten!
2015-02-08
  > Nästa text
< Föregående

Magdalena Eriksson
Magdalena Eriksson VIP