Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag kom, jag såg, jag hoppa...

Det sägs ju äldre man blir
desto längre blir reaktionsförmågan...
Jag hade korsat Kyrkogatan i Vadstena
klev upp på Skänningegatans trottoar, gått
några steg på den när jag på bråkdelen av
en sekund hörde ett frasande glidande ljud
och jag vände huvudet mot huset och tittade
upp emot det. Då ser jag i vänster ögonvrå
ett vitt moln som rasar ner i en fart emot mig.
Men då var jag redan i hoppet och på väg ut
mot gatan och samtidigt slog molnet till emot
min axel och på min mössa som jag höll fast i
med ena handen, där landade små isbitar och
samtidigt med det smällde det till som sjutton
ett kras hördes, när molnet dansat bort såg jag
en stor isbit som låg på gatan omringad av
mindre isbitar. Och hur lång tid tog då detta
för isbiten att ramla i gatan, lika lång tid som
det tar att säga SCHWITSCH skulle jag tro...

Nu har klarat livet fem gånger! Men med sådan
hjälp finns det bara fyra gånger kvar! Hjälp!!!!

Men tack Gode Gud med Din hjälp hann
jag undan isklumpen och slapp komma
i olycka även denna gång...




Övriga genrer (Essä/Recension) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 217 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-02-09 19:10



Bookmark and Share


  Kim VIP
Hm, gratulerar! Så det är kanske lika viktigt att skotta på taken då?!
2015-02-09
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt