Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

podsol in memoriam anno 1865*


Det var vid Laptevhavet
jag födde dig ännu ett barn

inte kunde det anses långt gånget
hjässan magert välvd
lemmarna spunna av grå senig silke

barnet riste likt snö i min hand
det trevade sig ut i natten
genom den kalla branden
näsborrar blanka vidgade
sökande
som ville det genast omvärdera sitt beslut
att låta sig födas

till en början låtsades jag mig inte vara där
lät nuet dras åt kring midjan
en svulst av skuld kapslade in sig i mitt lealösa inre

själva havet låg sedan en längre tid i blindo
det sprack upp endast när man inte väntade sig något av det

jag hörde hur den lille vred sig mot mig
ynkade och skavde med kinden mot sträva klädet
men det söta ville inte till
bröstet stod stelt och stumt mot gommen
så jag vände mig bort

säg vad är väl då en människa
när tjälen inte vill gå ur jord.




* De flygfoton som senare publicerats i samband med utgrävningar av området bekräftar med största sannolikhet von Schizlingers teori om att livet inte är förutsägbart.









Fri vers av ulrica rydin
Läst 479 gånger
Publicerad 2015-03-07 17:34



Bookmark and Share


  ulrica rydin
Tack Per. Det stämmer, jag vill inte slänga. Det är som om jag fått orden från något eller någon - och det som blivit mig givet kan inte bara hivas iväg så där utan tanke. Jag gläds åt orden och vårdar dem, låter dem tala till mig då och då.
2015-03-09

  Per Teofilusson
Som en undanställd kommod denna som inte går - man vill inte - slänga. Ett vant anslag med tummade verktyg om kvidanden. Mera sandpapper på den här - dagligen - så kommer skrik. Och nu menar jag INTE att dikten är ofärdig.
2015-03-08
  > Nästa text
< Föregående

ulrica rydin
ulrica rydin