Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En sån underlig sak att säga

-du har väl hört
sa hon
att M. dog i torsdags?
 
och jag tänkte en sån underlig sak att säga när man tänker noga på det,
att någon dog 
det är som att en blomma vissnat
som en melodi som tonat ut och tystnat
vad var det som dog?
kroppen förstås
men också och framför allt själva essensen av M.
det som gjorde henne unik den just hon och ingen annan var
jag säger inte själen men
det är mer än elektricitet och kretsar som stängts av
kroppen - nu tycker kanske du jag är makaber - men
den fortsätter ju på sätt och vis
en ny sorts liv i kretsloppet i nedbrytningsprocessen

men människan
det ogripbara som var hon som dog
det slocknade som när ett ljus har brunnit ut
hur är det möjligt? 
jag ser en liten låga som ger upp och dör
ett solsystem som brinner ut
är inte mer

någon som är Någon förutsätter ju att någon finns
dog förutsätter upphörde att finnas
den ena utsagan upphäver den andra
i språket är vi odödliga

jag skulle vilja påstå att M. har blivit bostadslös i köttet

eller i detta orimliga universum finns det kanske
en dimension där allas våra ogripbarheter uppgår
i ett annat slag av kretslopp?   




Fri vers (Prosapoesi) av Måna N. Berger
Läst 245 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2015-02-10 18:27



Bookmark and Share


    Madeleine Ågren (Maduska)
Skön att läsa med visa och vilsamma reflektioner. Ja, hur är det möjligt, hur kan det vara så?
2015-02-13

  L.byström
Vacker reflektion..
2015-02-10

  Bodil Sandberg VIP
Först vill jag säga att formationen
av din dikt är snygg ..inte så passande här att kommentera men så tycker jag..det blir intressant och
lättläst.vidare tycker jag du skriver
med neutral ton där sorgsna tyngder faller igeom som tysta uppgivna pausar...en vacker känslodikt


2015-02-10

  Magdalena Eriksson VIP
Ja det här är sånt som slarvas med, hur vi tänker om dem som dör.
Min mamma dog nyss men tänkte att hon kändes precis närvaranade när jag gick ut på trappan å suckade över snön.. som smälter.
2015-02-10
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger