Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stilleben

De flesta människor, har jag märkt, saknar ett estetiskt sinne.

Jag kommer att tänka på det när jag lyssnar på radioföljetongen "Klingsor", skriven och uppläst av Torgny Lindgren.

Den handlar om den fiktive konstnären Klingsor som ovanpå all sin naivitet hyllar livet i de döda tingen, "nature morte".

Det finns en del konstnärer som har denna egenskap att kunna gestalta ett stilleben så att det får liksom ett eget liv. Däremot finns det inte många människor som kan ta till sig och se det estetiskt tilltalande i ett sådant motiv.

 




Övriga genrer (Kåseri) av Valter Örn VIP
Läst 227 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-02-11 14:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Valter Örn
Valter Örn VIP