Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ikea

Bygger en dag i taget, timme för timme
som en ikea-möbel skruvar jag i motström
blir trött i armen, trött i handen, öm

men bygger vidare ändå, nästa bit och så
blir det till en praktisk, kanske till och med fin
att se på genom glaset av bubblande vin

Långsamt blir det ljusare, varje morgon ljusare
Det blåa tränger undan det gråa
Det kalla sprids ut och avdunstar, Alla
vi märker att jackan börjar bli för varm

Lite i taget går tiden framåt
byggs upp av klossar, papperslätt trä
Det gamla lossar ankar
och vi bygger vidare




Fri vers av lizhy
Läst 280 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2015-02-12 20:08



Bookmark and Share


  Mika I
Jag gillar framåtrörelsen i dikten.
2015-08-05
  > Nästa text
< Föregående

lizhy
lizhy