Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Önskan lever...

Våren börjar le
var e´ Du då
i denna grönska
om jag fick, skulle jag ju önska:
Du kom igen om bara för en stund
allt är öppnat och på glänt
syrendoften har Du väl redan känt
Du kan väl ej försaka att ge mig denna stund
att se dig i vårens lund en gång till på jordens grund!

Va´, varför är Du så tyst?
Från Dig hörs ju inte ett knyst...

Alla blommorna är vakna
som jag de tycks Dig sakna!
Kom och se Dig om
ja kom och håll mig hårdast om
då blir det inte för mig så svårt
och livet Ditt och mitt
blir i ett ögonblick som det var...

Kom hit och ligg inte och dra Dig
Du var väl aldrig så´n förr
här står ju jag med öppen dörr...

Våren börjar le...
Jag snart i den är me´
Kom ner nu ska Du få se!






Fri vers (Fri form) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 230 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2015-02-14 02:23



Bookmark and Share


  Teresia Ridell
Härligt längtansfullt !
2015-02-18

    ej medlem längre
Blir glad :)
2015-02-16

    ej medlem längre
Så vackert skrivet Ewa.

Ja, varför kan inte en f.d. älskad vän, partner ta paus från himlen och möta våren, livet med oss en stund i en lund ... <3
2015-02-14

  ResenärGenomLivet VIP
Jaa, nu längtar och väntar vi...härlig dikt...
2015-02-14

  lodjuret/seglare VIP
Om han inte vore så lat
skulle du väl allt bli flat
om dök upp och svore
att bli din ville sven vore
men sådan är ej livets spenat


*En sven är en tjänstvillig typ
2015-02-14

  Lars Hedlin
En Mycket bra dikt!
2015-02-14
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt