Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 
dröm


till underjorden, en liten bit bara

 

jag gick ner i mellanskiktet av plattan. där fanns en strumptjuv som stal skor också. tre vackra röda mockaskor hade han stulit av min syster, en av varje par i olika klackhöjd, och jag som så gärna ville prova dem. 

på övre planet var det gympalektion. jag tog tag i uppvärmningen eftersom ingen annan ville, kämpade för att få nittio personer att cirkla som ett hjul i lokalen och fick ironiska kommentarer när jag skrek långa steg!

lite snopet men ändå en viss lättnad när någon tog över nästa övning. jag var ju förberedd för en fortsättning. vi blev indelade i grupper om fem för att skapa en rörelseimprovisation. den mörka kvinnan i sällskapet, Monia, hade jag växlat några ord med i matkön. den blonda var finlemmad och kallades Charlotte eller Ewa-Charlotte. Arne var glad och öppen med lätt utstående öron. Sten var hög, mörk och stark som en klippa. de verkade vara ett glatt Östermalmsgäng och jag slipade på dialekten för att försöka hänga med i tugget.

så kom det ett brev, addresserat till Ewa Braun. jag trodde att det kanske var till mig, att man förväxlat mitt efternamn med grannens, men den ljuslockiga skakade sakta på huvudet. det var hon som var den skyldiga. 

 

 

 
Prosa av Nanna X
Läst 346 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2015-02-15 10:24Bookmark and Share


  Ronny Berk
drömrikt, ja
2015-05-27

  Anya VIP
Får mig att tänka på en blandning av Friskis och Svettis och en folkhögskola. Tror tamefasen att jag drömt som dig i natt. Det snurrade i mitt huvud i morse av alla berättelser. Men nu minns jag bara fragment.
2015-02-16

    prima donna
Vilka finurliga kommentarer och drömtydningar nedan! Jag är inte så bra på sånt men texten är målande berättad.
2015-02-15

    Lena Söderkvist VIP
Förstår en del av det hela, tror jag. Du måste göra ett schema för att få det att gå ihop, och först då kan det rulla på, därav cirkelrörelsen. De tre klackarna överensstämmer med antalet plan. Du måste styra upp det på tre olika plan, tolkar jag det som. Tjuven kan tyda på att någon vill konkurrera med dig eller att något konkurrerar om din uppmärksamhet. Tror mest på det sista, det kan vara svårt att hinna med sig själv emellanåt.
Det härmed brevet har jag dock inga "geniala" lösningar på.
2015-02-15

  Hans Christian
"så kom det ett brev, addresserat till Ewa Braun. jag trodde att det kanske var till mig, att man förväxlat mitt efternamn med grannens, men den ljuslockiga skakade sakta på huvudet. det var hon som var den skyldiga. "

Tror jag förstår - den sista meningen. Jag bokmärker. Givetvis av helt själviska själ. Det är så lätt att läsa dina texter. Hoppas att du lägger ner mycket energi på att skriva dem. Vore skamlöst annars :o) Så bäst för mig att försöka sno så mycket jag bara kan. Din tacksamme elev - Hans Christian.
2015-02-15
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X