Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mitt lilla frö, mitt lilla frö då...

Vilda växter och gräs de ger aldrig upp
jag har sett dem år efter år
lika starkt komma igen
och lika fint varje vår!

De tar sig fram genom asfalt, klämmer sig fram
och välter stenar inget tycks dem mycket
försena, då bara de åt ett annat håll genar...

När jag puttat ner mina frön i jorden sen
och med glatt mod väntar på blomman den...
Och vill se den så klart, då får jag ta till
så försiktigt jag kan och peta fram den
långt ner ifrån gräset minsann och sen
stötta den på alla vis så den klarar sig...

Så träffade jag en "fröforskare" ifrån
Weibulls och frågade henne varför inte
de frösatta växterna har samma starka
växtkraft som de vilda har och genom allt
sig tar och jag fick till svar, vi har inte
hittat den genen än...

Det var väl 30 år sen jag talade med
henne om detta... Men de har kanske
hittat den nu...









Övriga genrer (Essä/Recension) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 267 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-02-16 17:32



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Tycker om!
2015-02-17

  Eva Langrath VIP
Härligt betraktelse om livskraften i det vilda :)
2015-02-16
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt