Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kan vi se oss utifrån ?


Om att ligga bra

Trädens riddare flyger runt oss i sina duniga dräkter.
Vi ligger sked och skaver oss kvar i lakanet
småpratar fnissar.
Han har förstått hur man gör för att hennes skratt
ska lyfta och bli starkt
bli ett rosa moln. Många års träning ger färdighet.

Sång redan runt huset
riddarna av pip o flax
tar sina rundor med visiret nedfällt.
Vi lyssnar intensivt på deras röster
mjuka kring sängens morgonmys.

Ligger bra nu bäddad bland
fjuttmesar, stormärting, blåttutten,skrikolle,gnällspikar,småsturig stjärtvickare,grönprickig mugglare,söttsnuttan, poppelviskaren, knogkråkan,mandelöga,snärtfjärten,bollmesen den gula.




Fri vers av Magdalena Eriksson VIP
Läst 347 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2015-02-17 00:19



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Det finns så mycket av allt som är för ingen vet att det finns mysigare stunder än dem under allt. Så jag säger bara bra skrivet så
2015-02-19

  KattenKin VIP
Vilket myspys!
2015-02-17

    Lena Söderkvist VIP
Åh, så underbart! Sådana dagar vill man bara ligga kvar och mysa. Och så när hoppetossfinken och gröngrunksfiluren infinner sig, ja, då vet man att man lever i en dröm.
2015-02-17

  Lars Hedlin
Tankeväckande!
2015-02-17

  Marita Ohlquist VIP
Intressant text att fundera på!
2015-02-17
  > Nästa text
< Föregående

Magdalena Eriksson
Magdalena Eriksson VIP