Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dagdröm eller verklighet?


Min flicka är bra på schack.

En augustidag tar vi ångbåten ut i skärgården.
Vi har med oss vin, mat, böcker och ett schackspel.
Vi har hyrt ett rum i ett vandrarhem bland de yttre öarna.
Från rummets fönster kan man se horisonten vid Ålands hav.
Efter en dusch, äter vi smörgåsar och spelar ett första parti schack i trädgården. Hon vinner, men det satt hårt åt.
Solen går ned och vi går en promenad längs stranden, innan vi provar den sköna dubbelsängen.
Efter frukost spelar vi åter schack i pyamas. Partiet blir så jämt, att vi gör avbrott efter två timmar. Solen skiner; vi går ner och badar. På lantkrogen får vi räksallad och vitt vin.
Efter en timmes vila, återupptager vi schackspelet. Fram mot kvällen har jag vunnit efter en vacker kombination med löpare och damen. Promenad i solnedgången. En så fin kram med kyss i de sista solstrålarna. Påminde mycket om schackkombinationen jag nyss hade funnit.

Följande dag tog vi schackpaus. Tog båten till Möja, där vi träffade ett arabiskt par, som aldrig förr sett skärgården. Genom deras ögon upptäckte flickan och jag på nytt vilket paradis vi strövade omkring i. Vi fick en nytvättad syn på havet, måsarna, skären och på varandra.
Hemkomna till vandrarhemmet spelar vi ett nytt parti vid fotogenlampan. Men båda är trötta och längtar efter den sköna sängen. Så partiet får stå och mogna till nästa dag.

Så gick veckan med sol,bad, vin, smörgåsar, schack och kärlek.
Flickan vann i schack med fem mot fyra. I kärlek : oavgjort.

Vecka med skärgård, flicka, kärlek och schack!
ue.




Prosa av Ulf Ekeram
Läst 184 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-02-17 16:50

Författaren Ulf Ekeram gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Connie
Underbart, vilket fall som!
2015-02-22

  Ingrid Trolle
En härlig vecka
2015-02-17
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Ekeram
Ulf Ekeram