Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Svampmössan glömmer mig inte.


Brickbandet i Mellringe

Rätt rätt på varje tallrik annars åker huvudet av
stoppa in håret i mössan ingen vill ha dig
i maten
det ska va rätt
rätt på faten.

Brickorna kommer rullande fram i jämn ström
ful mössa ful rock lägger på tallrik och potatis öm.
Brickbandet rullar personalens tungor tysta
här gäller det att veta sin plats
lingon eller äppelmos ta sats !
Lägg rätt lägg snabbt
se framåt va glad
att du får stå här i en rad.
För du har jobb du har jobb
snart är det rast
du är fast
i en rad av trast..
lösa trastar så fast.
Bara glöm stå i ström din hand är någon annans lilla mink
knäck två ägg med varje hand i tempo i en hink.
Chefen ser dig från kontorets stora fönster
vet allt om alla som om hade han dissekerat våra själars mönster.
Kommer smygande bakom ryggen
binder dig
kavlar armen upp
stirrar som en adrenalinstinn mupp.

Rätt rätt på varje tallrik annars åker huvudet av
stoppa in håret i mössan ingen vill ha dig
i maten
det ska va rätt
rätt på faten.




Fri vers av Magdalena Eriksson VIP
Läst 379 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-02-18 00:04



Bookmark and Share


  Måna N. Berger
Slampoesi från arbetslivet, gillas högt och rent!
2015-02-20

  Lars Hedlin
Illustrerat med känsla!
2015-02-19
  > Nästa text
< Föregående

Magdalena Eriksson
Magdalena Eriksson VIP