Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


vem vet, kanske det kommer flera texter om nytt vin i gamla läglar... den här lägeln tycks hålla för en nytolkning :)


Morgon 18.2.2015 - dagens tolkning av gammalt ordstäv

 

trekvartslarmet går,
bryter mönstret

sju minuter morgondisk,
tjugo vid datorn

tre minuter dröjer blicken
på ljuset på träden,
bor tanken därute

vinterpastellens lugn
bär över nästa papperspass,
paus utlovas om trekvart

mönstergill är jag inte,
mönstrar mig själv i vilan
före återgången till
mitt självvalda mönster

via självkännedomen
om bristande självdisciplin
finner jag
min tysta variant på
gammelvisdomen
om munlädret

 

 

"sånt läder ska sådan smörja ha"

 

 

2015-02-18  12:10




Fri vers (Prosapoesi) av Minkki VIP
Läst 354 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2015-02-18 11:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Minkki
Minkki VIP