Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

april, april

Jag minns ännu orden
”och vem har sagt att det ska vara enkelt”?
när jag uttryckte min frustration
över levandets smärta och svårigheter
kanske var det då
som jag för ett ögonblick tänkte
att jag har blivit lurad
att många har blivit lurade

insikten
senkommen men gripbar
att smärtan och sorgen
inget annat är en del av levandet
av en möjlig läkning
nej, jag vet det nu
det är inte enkelt
och det som för ett ögonblick kändes som ett illvilligt aprilskämt
är inget annat än livet
på gott och ont
jo, jag var kanske lurad
men jag lever




Övriga genrer av Hans VIP
Läst 380 gånger
Publicerad 2006-04-11 16:13



Bookmark and Share


  Ingrid Nilsson
En text jag genast fastnade för. Du har satt ord på det man kanske rent av kan kalla "Livets mening",tycker jag. Inte för att lidandet skulle vara livets mening,men att finna mening mitt i och trots lidandet. Jag bokmärker och bevarar din text.
2006-04-12

  Sebastian Lönnlöv (sidhe)
Hoppfullt slut! Bra dikt om de stora frågorna och det lilla - eller kanske stora? - livet!
2006-04-11
  > Nästa text
< Föregående

Hans VIP