Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
det här är något som är under arbete en längre historia fortsättning följer. Det är en kärlekshistoria som jag sett på nära håll ... tänker skriva den i olika variationer .


Skulptören och hans modell Nr1

Han suddar ut hennes ansikte
hur många gånger som helst
utan att hon skriker och gråter
karva och sudda
hon kommer le lagom mycket mot honom i evighet.

Skulpturen som föreställer hans älskarinna är liten som ett hjärta
kan bäras i en resväska
gömmas under dubbelsängen hos den andra kvinnan.

Han vill visa vad han skapat för mig
hur fint ansiktet blev
hon är gjord i björk och är mycket vacker.

Långsamt går det upp för mig vad du gjort denna sommar.
Du har skurit dig ett beläte
liten med lätt särade knän
svävar hon i ett snöre mot väggen.

Han är van vid att äta kvinnor
få applåder
sitta ensam med en burk svart färg
se månen lysa i färgen som bara kan bli svart.

Spelar ingen roll hur mycket han försöker
det kanske är mitt fel
på något vis
borde sparkat in dörren släpat ut honom
i ljuset
sagt honom att det finns en möjlighet att göra rätt
ännu.




Prosa av Magdalena Eriksson VIP
Läst 291 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-02-18 20:54



Bookmark and Share


  Måna N. Berger
Lysande! "hon kommer le lagom mycket mot honom i evighet"
Det är som den där sagan om kejsarens näktergal.
2015-02-20

    Lena Söderkvist VIP
Grymt vackert!
2015-02-19

  Lars Hedlin
I skapandes nu!
2015-02-19
  > Nästa text
< Föregående

Magdalena Eriksson
Magdalena Eriksson VIP