Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

sålunda?





Hur var det nu? Man skulle sitta högt
och ha ett fågelperspektiv på stormen?
Vad ansågs rätt? Att kasta uniformen
och räta ryggen mänskligheten krökt?

Vad var det för en bergstopp han besökt?
På vilket sätt kan den primala normen
förkastas för att nå den högsta formen
som mänskligheten alltid eftersökt?

Hur gör man för att skriva med sitt blod
så både kropp och ande vinner mod
att dansa med gudomligt DNA?

Hur gör man för att skratta åt det grymma
och leka fram det dygd vill undanskymma?
Vad var det nu som Zarathustra sa?











Bunden vers (Sonett) av OmE
Läst 453 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2015-02-19 04:00



Bookmark and Share


  RitaBrunner
En sonett i tiden! Tydligt budskap. Det konstruktiva från mig blir att rimmen i första versens första och sista raden är orena...
Eloge för att skriva bunden vers och framförallt sonett! :)
2015-02-20

  Nanna X
nåt om övermänniskan kanske?
2015-02-19
  > Nästa text
< Föregående

OmE
OmE