Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en stillsam inomspråklig fundra kring "tvångssvenskans" överlevnad


Stretch till döds eller ? (språkfundra)

 

söndersliten
mellan förgånget och nu,
av tidsmarkören
språket

stretchar
mellan förrgårdagens
hovsamma uttryck
och dagens sexistiska
jargong

mellanmänskligheten
förtunnas
ord för fras för bild

men språket överlever
tror optimisten

trots
att förutsättningar
för kommunikation


brister

 

2015-02-19    19:39

 

 




Fri vers (Fri form) av Minkki VIP
Läst 366 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2015-02-19 18:49



Bookmark and Share


  Deva
Du sköter kommunikationen bra, i alla fall. Kanske som en språngbräda mellan språket i går och i morgon. Eller som en språkbräda..
2015-02-20

  Eva Langrath VIP
Tänkvärda rader
2015-02-19

  Marita Ohlquist VIP
Bra, tänkvärd om språkets förändring.
2015-02-19
  > Nästa text
< Föregående

Minkki
Minkki VIP