Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Duktig flicka

Hon kommer gåendes i korridoren,
långt hår och ett glapp mellan låren

Skrattar och ler,
det är ingen som ser

Snälla ord och komplimanger hon ger,
men ingen för henne ber

Stöttar och är alltid på topp,
hon sprider hopp

Hon orkar inte längre,
känner sig som en klädhängare

Hon finns där för alla,
en tjej som inte kan falla

Jag är hon,
det känns som en dom

Duktiga flickan levererar,
Fixar, lyssnar och presterar

Önskar jag kunde fly,
bort från min by

Att bli tagen för givet,
verkar i min panna stå skrivet

Varför frågar ingen hur jag mår?
Kanske skulle jag kunna få fälla en tår?

För hur duktig hon än verkar vara,
så är livet hennes i fara

Fast hur mycket jag än vill att min mur ska rivas,
så gör jag allt för att inom den fortsätta trivas

Jag vill inte vara en duktiga flicka,
orkar inte stå där och nicka

Mitt liv är en kaotisk röra,
som ingen ville se eller höra

Bara en fras skulle göra henne så glad,
Hur mår du idag?





Fri vers av Isabelle20
Läst 435 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-02-19 22:26



Bookmark and Share


  Glitr
Berörande. Känner igen känslan.
2015-02-20
  > Nästa text
< Föregående

Isabelle20