Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Våra barn blev snygga zombies

Såg en flicka i villaområdet gå på mitten av gatan en natt
där husen är tigande skuggor
är hon ett priviligerat barn.

Tätbebyggt område
omslingrande växtlighet
väggar av investerad avskildhet
här i all trygghet tappade jag linsen som gör världen begriplig.

Såg en varelse gå på mitten av en linje i ett osynligt nät
snubbla till och stanna
snubbla till och stanna
gå några steg snubbla till och stanna
ansiktet flammande grönt.


Såg en älva i platåskor
elektrisk ballerina med nacken böjd som en blommas knopp
en marsian persian marsipan utklädd till grannens Matilda.
Hon är ett förkolnat barn
bara ansiktet kvar längst upp på kroppen i lysande undran.
Strömmen av svar tycktes var utan slut liksom gatan vi stod på den kvällen.


Såg hur hon höll sin telefon
som en en spegel
ett nytt ytligt sittande organ
en lysande lunga.

De ungas gloria i välståndsmörkret når för lång bort tänkte jag.

Viskade hej när vi passerade varandra
så långt från varandra
i bröstet knöt hjärtat sina knutar.

Våra barn har blivit zombies !
Våra barn har blivit zombies, ge hit en annan knapp att trycka på.
En knapplös knapp som kan gråta och skratta
som stannar tills filmen är slut.
Stannar tills du börjat filmen om dig själv
i all enkelhet det bästa jag vet.





Fri vers av Magdalena Eriksson VIP
Läst 406 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2015-02-20 20:25



Bookmark and Share


  Ciralina eller Annmari Nyzell VIP
Det bästa jag läst i år.
Urkrafter
Skickar kram
2015-02-22

  Undrar
Sista 2raderna fångade in
2015-02-22

    Lena Söderkvist VIP
Sorgligt att känna vanmakt, men vissa dagar är värre än andra. Jo, visst skulle det vara bra att kunna stänga av det. Sätta i en roligare film, liksom. Välberättat av dig om känslor.
2015-02-22

  Lars Hedlin
beröring och känsla som slår inom..kram
2015-02-21

  KattenKin VIP
Sorglig och sant, snyggt skriven story om zombiesömnen och hur vi snubblar fram så långt ifrån!

Gillar målningen också, passar perfekt!

2015-02-21

  i af apa
gillar
skarpt....!!
2015-02-20
  > Nästa text
< Föregående

Magdalena Eriksson
Magdalena Eriksson VIP