Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tre är en magisk jävla siffra.

Jag känner henne
innan hon kände sig själv.
Hon känner sig själv så starkt.

Jag känner henne starkare.
Förgås
brinner upp
plågas
får gråa hår

Hjälp
sa jag när jag flyttade
De skjutsade mig till hjälpen.
Rävgift rätt in i kroppen
i dagarna tre

Lagom tid att glömma
tre dagars bröllop
glömma 3 år.

sedan i fiket,
ljusa dansande lockar,
plysch-byxor och smutsig kind,
klättrande på den orörliga gravsten
som kallas sjukhuskonst.

Snubblade över målsnöret
in på avdelningen,
till golvet. Golvet, alltid golvet,
spela död på golvet
i tre minuter.

-Fucking dramaqueen, tänkte kvällssköterskan
som just börjat sitt pass.




Fri vers av Malin Ringdahl
Läst 324 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-02-21 00:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Malin Ringdahl
Malin Ringdahl