Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Februari


Alla dessa minnen
Och du ser på mig
Säger att du saknar
Saknar att älska

Det fanns dagar då alla bäckar porlade av nysprungen vår
Dagar då svanar återvände och tussilago bröt fram ur den gyttjiga marken

Var vi unga då, kära syster?
Eller skapar universum nya banor för oss att färdas i?


Jag hade en galax som var min
Men stjärnor färdas så fort från varandra

Fjärmas

Du säger att det kommer nya vårar
Men jag ser att du gråter i min famn

Jag säger att man aldrig ska skämmas sin historia
Istället värna den som en bild av evigheten

Solsystem smälter samman och kollapsar
Närmar
Omsluts


Nu är en annan tid
Och det är här vi lever




Fri vers (Prosapoesi) av Hannadraken
Läst 844 gånger och applåderad av 13 personer
Utvald text
Publicerad 2015-02-21 00:45



Bookmark and Share


  aol
Berörande skaldat
2015-09-20

  Anne G
Strofen "Jag säger att man aldrig ska skämmas sin historia
Istället värna den som en bild av evigheten"
bär jag med mig

2015-03-10

  Lena K Nilsson VIP
En vacker text, som berör ...
2015-02-22

  Eva Langrath VIP
Berörs av dina ord och tänker på livets föränderlighet och hur människors relationer ändras under tidens gång.
2015-02-21

  Blomma-Stjärna VIP
dikten förmedlar mig att livet är rikt och att det inte förblir sig likt - efter sorg/nostalgi - ser vi "det är här vi lever" och "annan tid" är NU! Kram
2015-02-21

  RitaBrunner
Det motsägelsefulla i oss blir så tydligt i "Du säger att det kommer nya vårar
Men jag ser att du gråter i min famn" Verklighet och drömmar blandas och balanseras för så är livet...
2015-02-21

  LindaBirgitta
Så vemodigt vacker.
Tycker extra om
"Jag säger att man aldrig ska skämmas sin historia 
Istället värna den som en bild av evigheten"
2015-02-21
  > Nästa text
< Föregående

Hannadraken
Hannadraken