Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bilden: Winter (The Deluge) av Nicolas Poussin 1660-64 (finns i Musée du Louvre, Paris)


The Deluge (B.Bergman)

~*~

Youth is a deluge in high tide
As it declines again
it nourishes the seed
also the keens,
it grants the growth and reflection
to the autumnal Equinox of life

(Bo Bergman (1869-1967))

L Patrik W Johansson english version 20 Feb 2015


Ungdom är översvämning.
När den sjunker undan
ger den näring åt säden
och kväden,
ger den växt och begrundan
åt livets höstdagsjämning.

(Översvämning, ur Äventyret publ. 1969 postumt på hans 100-årsdag)

 

 




Övriga genrer (Översättning) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 405 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2015-02-21 07:45



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Mycket vackert Patrik!
2015-02-21

    ej medlem längre
bra patrik,vackert.
2015-02-21
  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP