Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
kattbegravning många år senare i ord


Katt

Är inte för fin för att säga att katten måste avlivas.
Kan använda orden
kan gå bakom dem med andra ord.

Mogen blicken som ska dö pälsen räcker inte runt din kropp
söker dig du söker mig
vi är hos varandra
en av oss ska bara sluta sitta på trappan.

Lådan famnen väntar
nålen sömnen väntar
lilla nos lilla tass lilla kloka mamma katt
trevnadstråden tröstesången sammetslåten gulledejsan fina låten
ännu sista stunden.

Bilder kommer i silverstim i dagar år
sedda genom lena gråa hår
förslutna i oss snart
tyngd mot barnbröst i vuxnas bröst alla bröst du legat på
tårarna
väntar på nålen
vi sitter och andas med dig.

din gamla kropp ska landa i en varm stjärna
din kropp ska grävas ned vid syrenbusken
din kropp ska finnas kvar smygande i huset många dagar
en värme på de platser där du brukat sova
som en dröm för oss du är lilla gråa katt.





Prosa av Magdalena Eriksson VIP
Läst 389 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2015-02-21 22:46



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Texten berör ..kram
2015-02-23

  i af apa
alla dödar är död...
fin text!
2015-02-22

  Ciralina eller Annmari Nyzell VIP
Kreativt språk och djupt inkännande
om ett kattliv. Känner tårar komma.
Har gått igenom det där med 2 gamla katter redan och har nu en go 14-åring som "livskamrat". Vet precis.
2015-02-22

  KattenKin VIP
Tråkigt. Ja det är svårt när man haft dem länge, det blir tomt. Våran katt är 11 år nu och blir hon sjuk igen så...

Ömt skrivet!
2015-02-22

  Marita Ohlquist VIP
Text som berör.
2015-02-22

    Lena Söderkvist VIP
Finstämt om katt i livets slutskede och medvetenheten om tomrummet som det trogna lilla djuret lämnar efter sig.
2015-02-22

  Måna N. Berger
Nu ger du mig tårar i ögonen. Minns...
2015-02-21
  > Nästa text
< Föregående

Magdalena Eriksson
Magdalena Eriksson VIP