Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Dantes staty i Florens


Vår i Florens

Vid Dantes hus stod det en flock turister
och lyssnade på guidens många ord:
japanska – det var inte alls vårt bord.
I vårens tid med ännu nakna kvistar…

Det skall bli skönt när alla knoppar brister
och våren anlänt till vår kalla nord
och vinterns purgatoriotripp är gjord.
Vivaldis Våren tycks så klinga ystert

ifrån ett öppet fönster bort i gränden
och därpå Canon utav Pachelbel.
Det är precis som livet återvänder;

vi njuter sol och toner för vår del
och kan knappt fatta att det faktiskt händer:
ett Paradiso efter vinterns Hel.

 




Bunden vers (Sonett) av Algotezza VIP
Läst 314 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-02-22 17:29



Bookmark and Share


  P-E-H
Fint om längtan till våren. Snart är den äntligen här!!
2015-02-26
  > Nästa text
< Föregående

Algotezza
Algotezza VIP