Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Äktenskapsrådgivning!


man känner inte varandra förrän man har ätit upp en tunna salt ihop
sa morfar
det var andra tider då - man får anpassa ordspråken till de nya hälsorönen
salt är livsfarligt och vem har sett en tunna salt i verkligheten
vem saltar in tjuvskjutet älgkött idag?

somliga säger att man inte känner varandra riktigt
innan man satt upp en tapet med mönsterpassning tillsammans
övningskörning med fickparkering är ett annat test
man måste sätta någonting på spel och ge sig ut i okänd terräng
för att prövas

men mormor hon suckade: det är inte meningen att en ska begripa allting!







Fri vers av Måna N. Berger
Läst 462 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2015-02-24 00:48



Bookmark and Share


    Balans
Stående ovationer!!!
2015-03-15

    Birgersdotter VIP
Fin text
2015-03-09

  Magdalena Eriksson VIP
Många tunnor salt har flutit här .. Fin text.
2015-02-27

  Peter Olausson VIP
"det är inte meningen att en ska begripa allting" - nä, men jag förstår i alla fall att dina goda råd för äktenskap också gäller vänskap. Det fanns en klokskap förr som håller också nu, om än detta med saltningen av det tjuvskjutna möjligen gått ner (man fryser väl in numer?).
2015-02-27

  Deva
Lysande formuleringar och tankar som vanligt. Du är en riktigt bra krönikör!!
2015-02-25

  Marita Ohlquist VIP
Tycker om din text!
Perfekt med tapeter och övningskörning.
Sänder en tanke till din mormor.
2015-02-24

  walborg
Härligt med minnena och tankarna efteråt - tack för läsning
2015-02-24

  ULJO
Strålande
2015-02-24
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger