Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dröm


Inte mitt område i livet

Han sa att vi skulle byta våra namn, så att våra liv skulle bli nya liv, till ett nytt liv.
- Ett nytt liv, sa han, och höll mig nära. Vi stod länge på den långa bryggan. Mitt på, och såg hur den löpte långt ut i sjön, in i dimman, mot de skogklädda bergen i vid horisonten.
- Du är ju gift! Men Du är ju redan gift! Jag upprepade orden.
Om vi byter namnen, sa han. Bara om vi byter namnen kan man säga att allt som sker med oss sker med nya personer. Då är jag inte gift. Svarade han, där vi stod mitt på bryggan som ledde ut i oändlighetens blå hav. Där han höll om mig, oändligt länge.

Och jag älskar dej, sa han tätt intill mitt öra.

Jag tänkte att det var omöjligt.-Det är omöjligt, sa jag. Det går inte att älska mej.

-Du kan inte känna mina tankar, min kärlek når inte fram till någon. Inte till dej heller. Din kärlek kan inte nå min, de kommer aldrig att mötas. De kommer aldrig att sammanstråla. Aldrig att stråla tillsammans.

Kärlek är inte mitt område i livet




Prosa (Kortnovell) av Ingela Svenson VIP
Läst 282 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2015-02-24 13:45



Bookmark and Share


  RitaBrunner
Mellan dröm och verklighet finns det undermedvetna som en vägvisare...

2015-02-24

  Catharina Edin VIP
Vilken dröm, säger jag bara! Djup som själva sjön.
2015-02-24

  walborg
Underbar beskrivning av en fantasi utan verklighetsförankring
2015-02-24

  Nanna X
Väldigt lovande, vacker början. Sen blir man besviken...
2015-02-24
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP