Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mikro-Moa

Jag vill vara reko & rak
                    ..Men med dig är jag förljuget finurlig

Jag vill vara öppen & sann
                            ...Med med dig är jag bara litegrann

Bara ytte-pytte-lite,
 en förkrympt version av mitt jag
   Smulorna strör jag medvetet ut,
      i vårt gemensamma bohag
        I hopp om att du ska finna en dag:
         "Här bor en kvinna, så unik i sitt slag!"

                   Med dig känns jag konstig,
                på ett mega-jobbigt sätt
             Varför utövas vi fel,
           när vi menas så rätt-?

      Likt en kärleksfull religion
    som tappats bort i tolkningen
  Och nu blir ansvarig
för massmord på befolkningen

  Det är trots allt jag, som på ren idioti
 
    spränger mig själv i bitar
      i tron på något större, ett "vi"
         Men väl sprängd i triljoner skärvor,
           vad ska då ett "oss" kunna bli?




Fri vers (Fri form) av Mysiga Moa
Läst 392 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2015-02-24 23:55



Bookmark and Share


    Silverbjer
Snyggt! Unik i sitt slag. Gillar dispositionen och formen i texten, samt allt du säger där under mikroskopet.
Fastnar för de smulor som strös och bitarna som sprängs, de landar en del av dig här, i min famn. <3
2015-02-25

  Lars Hedlin
Underbart framfört i både ton och inlevelse..Starkt i känsla och utförande! Gillas mycket! :)
2015-02-25

  KattenKin VIP
Älskar din skruvade layout också, kunde inte passa bättre!
2015-02-25

  KattenKin VIP
Wow vilket ös, vilket fyrverkeri av sorgsna insikter du skjuter iväg med sån elegans så man bara smäller av alltså! Bravo multiplicerat med femtielva!
2015-02-25

  S.A.I. Steve Lando VIP
en härligt snyggt formulerad samt sammansatt diktverk utav detta slag

jag tror både Mikro-Moa samt Makro-Moa är helt underbara personligheter, mysiga som så

förljuget förnurlig o bara lite öppen o sann, ökar bara på din innebundna mystik, görandes besmältningen likt glasklar
2015-02-25
  > Nästa text
< Föregående

Mysiga Moa
Mysiga Moa