Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
10/8. Hur en fjäder blir en höna...


Pyttipanna - en drömraga

 

Gick mig en tur nedåt badviksklippan

den som förr varit så hal och slipprig

nu satt en grannfru där ifrån skogen

glad blev jag att få se vännen trogen

sen kom en trummis som skulle bada

han var så flummig vi blev så glada

köp några öl när du går till kiosken!

sade väninnan, och inget pjosk sen!

här kan vi sitta i solnedgången

bada och sjunga den gamla sången

 

Jag gick till kiosken och ville växla

till mig en vinare, fick en läxa:

blott du betalar för P-avgiften!

allt måste ske enligt föreskriften!

lade en sedel i automaten

trodde jag skulle få tack för maten

men den begärde allt flera sedlar

fast jag ej hade nån bil parkerad

 

Jag bjöd in gänget till sommarstugan

åkte i trummisens bil med frugan

men där satt mormor och morfar redan

hälsade avmätt och blängde sedan

dom ville ha en romantisk afton

helt för sig själva i TV-soffan

så vi for vidare uppåt skogen

såg i affären min make trogen

han skulle gå på en husbesiktning

det var hos vännerna, mycket viktigt

så jag fick följa med, inspektera

ja det var bara att gratulera

till detta hus med så stora mattor

knappast att man kunde detta fatta

jag sa tyvärr kan vi inte stanna

bjöd hem dem alla på pyttipanna

nu fick vi fara till stan och handla

vin och potatis och allting annat

 

 

 




Bunden vers av Nanna X
Läst 1359 gånger och applåderad av 13 personer
Utvald text
Publicerad 2015-02-25 08:50



Bookmark and Share


  Glitr
Skön text! Härligt "gung" i verserna!
2015-03-19

  Anya VIP
Intensivitet i orden. Mycket innehållsrikt...och bjudning på slutet med vin och allt.
2015-02-25

  objekt3
ja pust o stön xD (#)
2015-02-25
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X