Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livets artrikedom

Vad är det som gör att vi inte tycker om andra folkslag; eller hatar ett annat eller avvikande kön.? Vi hänger upp oss på krokiga näsor eller tjocka läppar och varierande hudfärger; istället för att se det fascinerande i artrikedomen.

Härom dagen såg jag en naturfilm på TV som handlade om lemurerna på Madagaskar. Där hade det utvecklats en otrolig artrikedom bland dessa lemurer, som kunnat utvecklas i olika former då det inte funnits några apor som konkurrerat om utrymmet. De hade fått olika storlekar, olika funktioner och alla möjliga färger. Det var intressant och vackert att se och uppleva.

Härom dagen besökte jag Södersjukhuset i Stockholm. Där var läkare och sjuksköterskor av olika kön och nationsursprung. De var alla kunniga, empatiska, humoristiska och så karismatiska så man på köpet blev lite betuttad. Tänk om hela samhället var beskaffat på samma sätt! Vilken nåd att stilla bedja om!




Övriga genrer (Kåseri) av Valter Örn VIP
Läst 272 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2015-02-25 10:47



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Mångfald
Berikar.
Bekämpar
Enfaldens
Ensidighet
Bra skrivet!
:)

2015-02-27

  Mysiga Moa
Gillade din text!
Den bjöd in till nya insikter & tankar som är värda att tänkas.
Vackert skrivet <3
2015-02-25

    Elisabeth Nilsson VIP
Mycket bra skrivet! Får en att tänka till. Vi måste respektera varandra oavsett olikheter. På ett sätt är vi ändå alla lika.
2015-02-25

    Lena Söderkvist VIP
Suveränt skrivet. Gillar ditt inlägg!
2015-02-25

  Marita Ohlquist VIP
Visst känns det trångt!
Kan det månne bero på en överdriven rädsla?
Vill inte tro att det är ren elakhet.
2015-02-25

  Daniel_78 VIP
Ja det är lite märkligt, att det finns en rädsla för det annorlunda. När vi många gånger precis som du skriver fascineras över det som skiljer oss.
2015-02-25

    ej medlem längre
Absolut valter.Fint förmedlat här av dig!!!
2015-02-25
  > Nästa text
< Föregående

Valter Örn
Valter Örn VIP