Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Han var en läromästare för mig.


Bertold Brecht sitter vid mitt bord.

Röker cigarr, halvfull.
"Natten har 12 timmar,
sen kommer Dag."
nynnar han.
"Vintern har sin tid,
sen kommer vår."
Sorgen dröjer än en tid,
glädjen runt hörnet finns.

Han reser sig. Sätter sig mitt emot mig.
"Aber. Man kan auch so sagen:
Du lever här än en tid,
sen är det slut, sen är det klart.
Ty tiden har gått, tiden går
den haltar, men den går.
Det kan du inte göra nåt åt."

Han tar sig "noch ein schnaps",
och skrattar sig bullrande ut i vintermörkret

ue.




Fri vers (Fri form) av Ulf Ekeram
Läst 262 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-02-25 22:04

Författaren Ulf Ekeram gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Ingrid Trolle
En fin skildring
av ett drömmöte med den
världsbrömde i
nattens mörker

2015-02-25
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Ekeram
Ulf Ekeram