Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

det är i den stunden

 

 

det är i den stunden

jag stiger in

i

punkten

 

 

 

solstråkar
höres i ängen

 

 


stigarna är lagda
i träda in under
lavor

lovorden sattes i grodd
av hjärta

träd viker ut barkmantlar
märg porlar vit stillhet

vilka löften bar orden
lovorden
kan
hända

vila i sällsam tystnad
in
stigarnas lyftande

 


det enda jag
riktigt vet

är

att kärleken är det högsta
att snäckorna är blå
att havet är grönt
att stränderna är vita

 


försök
förstå

med
ditt hjärta


när jag viskar
att jag orkar ej
att jag sluter mig

när jag säger att det gör ont

alla dessa rusande tystnader

 

ej
mer

ej
mer


lek ej
med min längtan

det är
piskrapp för själen

 


mina rötter är avhuggna
stegen drogs åter in
i knoppar
alveoler

stegen drogs åter in
i knoppar
så gör hårt
längesträckta fästen


stammen
är mossans utbredda

gömmer
smycken jag aldrig bar


ej mer


ej mer

 

 

stenar andas
pärlånga

 


det är i den stunden
de lyfter bladet
den vackra tomheten framträder

 

 

 
det är när de lyfter bladet
du ser ögonens klarhet
daggens rena lins

 


det är

i den stunden
älskade

du lyfter bladets trycksvärta
jag skall inse detta

älskade


du är

 

in till den stunden
sluter jag min längtan i handfäste
mig
in i tystnad

 

 

 

*

 

 




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 653 gånger och applåderad av 34 personer
Publicerad 2015-02-28 13:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser