Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det handlar om solidaritet och antirasism! Civilkurage!


Det Nya Sverige

Vågar du stå upp för dig själv?

 

I det nya Sverige.

Där ignoransen talat.

Där tystnaden sagt sitt ord.

Där oskyldigheten blivit skändad.

 

Vågar du stå upp för dig själv?

 

Krypa tillbaka till ruta ett

och börja från dig själv.

För det finns goda krafter som gror.

Som manifesteras i uppror,

mot allt det kalla.

I en handväska på en staty

finns det civilkurage.

I en antirasistisk aktion i Kärrtorp

finns det kärlek och solidaritet.

 

Vågar du stå upp för dig själv?

 

I det nya Sverige.

Där ignoransen talat.

Där tystnaden sagt sitt ord.

Där oskyldigheten blivit skändad.

 

 

Vi skulle ju vara ett föredömme!

 

 

I mellanmjölkens land fanns mångfalden.

Och vi trodde på en nation utan gränser.

En framtid där ingen människa

skulle vara illegal.

Det mångkulturella landet

skulle ju vara ett föredömme!

 

Vi skulle ju vara ett föredömme!

 

 




Fri vers av Katinka VIP
Läst 728 gånger och applåderad av 33 personer
Utvald text
Publicerad 2015-03-05 01:00



Bookmark and Share


    Lars Gullberg
Aldrig vi får ge vika för ondskan

Bra Katinka
2017-10-08

    J. Herward
Knyter näve mot skyn!
2017-03-19

  Jordgubbsodlare
Helt rätt! Jag ska fan åka till rosenbad och släppa en fjärt utanför porten!
2015-04-12

  Annie b'larsson VIP
Ja! och jag tror fortfarande på Sverige som ett föredöme. Riktigt bra text som får med det hopp som finns hos de många solidariska människorna runt om i Sverige.
2015-04-01

  Mike
Hur bra som helst! Älskar upprepningarna med vågar du stå upp för dig själv. Det ger en sån känsla. Sen är refrängen helt lysande och kraftfull. Avslutningen ger rysningar. Texter stannar kvar långt efter man läst den.
2015-03-26

  S.A.I. Steve Lando VIP
ja, och det skall vi jävla va!
2015-03-23

  tony björk
en bra dikt, bild av landet

2015-03-06

  tony björk
men skalet sprack
2015-03-06

  Anders Håkansson
jag tror inte vi ger vika, det är inte lätt men vi som bor här har en del att var stolta över också, om man tänker så kan vi stå emot intolerans och bejaka vår mångfald.
2015-03-06

  C.Degerfeldt
Ja, men vem vågar då allt fler ger vika? Det är sorgligt hur SD kan öka så lavinartat.
2015-03-06

  Ingrid Trolle
Mästerligt
och mycket
tänkvärt för
var och en
2015-03-06

  Lars Hedlin
Mästerligt framfört!
2015-03-05

  ULJO
Lysande skrivet
Finns lite att jobba med för våra politiker
2015-03-05

  Magica VIP
Ja det här landet, (liksom många andra) har idag blivit helt fullkomligt skruvat...Tänkvärd text.
2015-03-05
  > Nästa text
< Föregående

Katinka
Katinka VIP