Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en sann historia.


Stånd- eller missförstånd.

På 1940-talet sändes ett radioprogram med en beömd upptäcktsresare och forskare. Han skulle redogöra för sina intryck från en då oupptäckt befolkad söderhavsö. Han sade:"Mina djupast liggande erfarenheter är de fina, långa och djupliggande samlag vi hade med ortsbefolkningen på stranden vid solnedgången..."Här utbrister forskaren förskräckt:"Sa jag "samtal?!" - Jag menade naturligtvis "samlag".

Förvirrade radiotekniker bryter sändningen , och vi får aldrig veta, vad forkaren och hans grupp höll på med på stranden.
Men ser man i dag blåögda och blonda representanter i befolkningen, kan man nog tro, att besöket burit frukt och varit mer givande än många diplomatiska sammanträden från senare tider.

ue.




Prosa av Ulf Ekeram
Läst 281 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-03-01 20:25

Författaren Ulf Ekeram gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  aol
Tack för den historien Ulf hörde en liknande om forskare som hade bott hos eskimåer, ler,
2015-03-05

  Ingrid Trolle
Villken vansinnigt
rolig historia!!!
Jag antar att det
inte var Sven Hedin
i alla fall för då var
han väl död.
Tack för att vi fick
ta del av den!!!
2015-03-01
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Ekeram
Ulf Ekeram