Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nekrolog


en maläten skinnsoffa i dämpad,
flimrande belysning

sällskapssjuka solkatter river upp
gulbleka tapeter

en telefonsladd löper flera varv runt rummet, slingrar sig bort 
kladdig av fukten 
i väntan på samtalet som tystar båda sidor 

fluglarver i soffmiddagen: dödsrensning utan livsintresse 

gardinerna fördragna sedan första november 
isolerande skikt 
stänger in värmen

tills det övergått i minus 
och doften lämnat varenda por  




Fri vers (Fri form) av Adam Andersson
Läst 328 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2015-03-01 20:28



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Ger mig rysningar.
En stark dikt.
2015-12-22

  Respons VIP
En miljöbeskrivning som får mig att rysa
2015-03-01
  > Nästa text
< Föregående

Adam Andersson
Adam Andersson