Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Akter I, II och III

Ridå I
Drar bort ridån
mitt blonda hår bakom öronen
Du slänger blickar från andra sidan bordet
Jag slänger repliker tillbaka
Lyssnar till ljudet av vinglas
till ord som rinner
Törstar girigt efter en till replik
men när den aldrig kommer
står jag utan svar

Ridå II
Agera
Strålkastare på oss båda
Våra ögon möts över vinglasen
Våra fötter möts under bordet
du talar utan att tala
mina ord
blir ärliga
Det här är inte längre teater

Ridå III
Spiller ut mina drömmar och ser hur du sväljer dem
Svältfödd med ett överflöd
Ljuset har ändrats
Repliker är stumma
Våra kroppar tar över, längtan agerar
Du sluter dina ögon runt mig
jag sluter mina ben kring dig
Din tyngd, en tung ridå
över natten




Fri vers av Wilma.S
Läst 405 gånger och applåderad av 12 personer
Utvald text
Publicerad 2015-03-01 22:33



Bookmark and Share


  Magdalena Eriksson VIP
fint skrivet
2015-03-29

  AmandaCL
Den här va riktigt bra!
2015-03-29

  petter rost
Jomen - så kom den, redan: utvald text. Vid ännu en läsning ännu bättre. Man bugar...

2015-03-27

  petter rost
Du, vilken scen ni agerar på, vilket spel i akterna, vilka repliker - som starka bilder. Vilken spänning i skeendet, i akternas stegring och vilka... slutrepliker, de stumma! Där målar du fram föreställningens katarsis i den exploderande framkomsten till varandra.
Trippelapplåd om det hade funnits!
2015-03-01
  > Nästa text
< Föregående

Wilma.S
Wilma.S