Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ord kan verka som farmaka

Ord är ett så viktigt verktyg

Ett verktyg som kan vara vackert utformat

Ett verktyg som kan vara välslipat

Ett verktyg som kan vara välskött

Ett verktyg som kan vara vanskött

 

Ord kan användas i politisk agitation

Ord kan användas i manipulativt syfte

Människor kan då fås att tro

att saker och ting

ligger till på ett helt annat sätt

än de tidigare trott

Genom att använda nya ord

för vissa företeelser

kan ett nytt tänkesätt etableras;

väcka gensvar och spridas.

Människor har alltför lätt

att blunda med öronen.




Fri vers (Fri form) av Valter Örn VIP
Läst 216 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2015-03-01 22:37



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
"blunda med öronen"
Tack. Valter.
Lärt mig något nytt.
:)
2015-03-02

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om ordens påverkan.
2015-03-02

  Magica VIP
Tänkvärd.
2015-03-02
  > Nästa text
< Föregående

Valter Örn
Valter Örn VIP