Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DEN SOM HALKAT KRING SOM NILS FERLIN

i alla vägars grus och följt ett främlingståg förbi de

aningslösas hus, en Edfelsk främlingslegion,

och plötsligt nåtts av Jesu blod,

i evangeli ljus:


och blivit frälst och löst och fri!


Går sen förbi de aningslösas hus och

vittnar om vad JESUS gjort

och tackar Gud för

BLODET.




Fri vers av Sven-Erik Sköld
Läst 135 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-03-02 15:03



Bookmark and Share


    Lars Gullberg
sista ordet sagt

AMEN

2015-03-02

    Sven-Erik Sköld
Evigt liv för dem som tar emot Jesu frälsning, den Han vann åt oss alla Människor på korset! Mvh/S-E
2015-03-02

    Lars Gullberg


Evigt liv för de Gudstrogna

skärselden för de förlorade


2015-03-02

    Sven-Erik Sköld
Detta måhända funkar fram till graven, men Människan själ lever vidare. Mvh/S-E
2015-03-02

    Lars Gullberg



anno 1652

Kyrkdal

den gamle prästen stod i predikstolen

och skrämde livet ur byborna

och skrålade

"akta er för ormen"

Sedan gick de ryggkrökta nerför backen hem livrädda för tomtar och troll som prästen hade tutat i dom

Som tur är har det gått några år sen dess

folket har rest sej

och samhället har utvecklats
och människor i dag är fria att själva bestämma över sina liv

utan att vara rädda för att gå förlorade ned för en avgrund

rädda att hamna i skärseldar

men än i dag lever de gamla spökena

skrålar i sina predikstolar och försöker skrämma folkmassan






2015-03-02
  > Nästa text
< Föregående

Sven-Erik Sköld