Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
“It's queer the way the world's forgetting people and things from only yesterday and the day before that,” Ishiguro writes. “Like a sickness come over us all." Kazuo Ishiguro


Ja, som en sjukdom Ishiguro

 

ja glömskan är lika underlig
som den hand som kan skära hud från blod 
som utan tanke lägger hjärtat bland sten och bittra örter
och som sedan sitter skrattande över döden och munnars tysthet

jag gräver fingrar in
som sökte jag det som inga svar har och drar ur sinnet
barnen som drar sin lungsjuke far till doktorn i vinternatten
mannen som gick ut genom dörren och fann sig en hustru
kvinnan som sköts och lämnade sitt barn svarslöst

en märklig kontrast

ett måste

liksom det

att viska de försvunnas namn genom natten






Övriga genrer (Drama/Dialog) av AgnesP
Läst 368 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2015-03-02 21:02



Bookmark and Share


  Nathalia
Underbart skaldat. Fick gåshud när jag läste. Sista raden ar min favorit... :-)
2015-03-08

    Tommy M
Mycket fin känsla i dikten!
2015-03-03
  > Nästa text
< Föregående

AgnesP
AgnesP