Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tacksamhet i vårstunder

Under det nu allt tunnare lagret av is och snö
väntas det på kommande tö
för varje litet frö vill utvecklas till blomster och visa sig
för både Dig och mig

sippa så vit och blå
Krokus, Gullviva, Hästhov likaså
vårblommor var och en lik den vackraste brud
klädda i en underbar skrud

viskar värme och kärlek till vår själ
dess skönhet gör att vi mår så väl
de varskor om en kommande varm årstid
så underbar är känslan, så blid

ingen förmår att i ord beskriva den känsla som dessa sköra och vackra växter skänker
där de står så sköna, klädda i varsin dräkt i naturen, och jag tänker
tacksamhet i mitt inre till Honom som frambringat skönheten
där de snart vajar en aning i vårvinden, omgivna av den blivande grönheten

© Ted Örnberg 2015-03-02
Bild: Fotoakuten





Bunden vers av Eaglemountains VIP
Läst 501 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2015-03-02 23:18



Bookmark and Share


  aol
Underbart skaldat vännen
2015-03-31

  Maria T
Så fin så vacker så skör liten vårdikt
En lovsång till Skaparen.
Ljuvlig bild

2015-03-28

  mjuk
Åh vad underbar text. Kan riktigt känna hur det spritter i kroppen. :)
2015-03-09

    ej medlem längre
Mycket vackert, det blir nog fint framöver...
2015-03-07

    maija tuori

Oroligt bra skaldat ;)
2015-03-04

  Ewa-Britt Nilson VIP
V år även i år
Å sså till oss går
R oligt att Du fick
* för våren en så´n
* skön blick den Du
* gav mig en kick!
2015-03-03

    ej medlem längre
Så fint diktat om de älskade små vårblommorna!
2015-03-03

  Bibbi VIP
Jättefin.
2015-03-03
  > Nästa text
< Föregående

Eaglemountains
Eaglemountains VIP