Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Upp och hoppa! Bara nåhra veckor kvar, så vädra fanor och standarer, forma slogans till årets plakat! (Bild från Twitter)


Brinnande

Ingen rök utan eld
Ett ordspråk som vi hörde redan som små
En del hemföll åt tobak,
andra fann behag i att tända på
Så fanns det de som verkligen brann
Kämpade för en sak som kändes sann

En sådan låga brinner aldrig riktigt ut
I våra hjärtan skall aldrig kampen dö
Till skillnad från den kalla rök
Irrbloss av strålkastarljus och kolsyresnö
Som ömsom framhäver och döljer
Skaror av wannabees som följer
Om de sina femton minuter fick,
är det livet på en selfiestick

Långt från förljugenhetens estrader
Mot mörkrets demoners maktpositioner
Tågar vi i långa rader
I demonstrationer, manifestationer
För fred, solidaritet och mångkultur
Mot att andra arter plågas i bur
Mot TTIP och skövlad skog
För hållbar framtid, för vi har fått nog
Vi kan rädda världen från för tidig död
Ge aldrig upp, håll liv i din glöd




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Solitaire VIP
Läst 319 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2015-03-09 12:19



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Det ropas dock på ny sång
en som skulle på en gång
förnya kraft och ge liv
i kampens möjliga driv
framför allt på en sikt lång
2015-03-09
  > Nästa text
< Föregående

Solitaire
Solitaire VIP