Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kvällsluften och verkligheten

Den kalla kvällsluften får bli min vän
Får skingra mina tankar
Får hjälpa mig slappna av

För varje steg blir verkligheten mindre tung att bära

Den kalla kvällsluften bär med sig doften av olja från fabriken
och med den minnen från den svunna tryggheten
Samma doft som från min morfars verkstad
och med den minnen från den svunna tryggheten

Trygghet blandas med tomhet
Kärlek med saknad

Den kalla kvällsluften som var min vän
Samlar mina tankar
Påminner mig om vad som inte längre finns

För varje steg blir verkligheten ännu tyngre att bära




Fri vers (Fri form) av Somberlain
Läst 249 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-03-03 23:15



Bookmark and Share


  Ruskkatt
Vackert. Hur många gånger har en inte trott att det bara är att gå bort från tomheten. När lungorna fylls med frisk luft för att sedan märka att det finns en bismak.
2015-09-14

    ej medlem längre
vilka vackra bilder, med doftminnen, känner så väl igen den tryggheten som beskrivs.. och saknaden, och tomheten
2015-03-03
  > Nästa text
< Föregående

Somberlain