Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Morgonkoll i snåren


Söta djur

Trädkryparen springer runt i duvans bo från i fjol.
Ja ja lille vän fjanta runt där du snart kommer duvorna hem tänker jag för jag är så ärlig.
Grannens katt står trappan utanför dörren gnider sig vill in.
Gnid dig du det har du inget för.
Snart kommer min hankatt och gör mos av dig tänker jag .
Tycker att grannens katt kan gå hem till sig och dricka mjölk.
Solens ovaler letar sig fram i granhäcken mjukar upp linserna i mörkerseendet.
Vita tulpaner på bordet mellan mig och mannen.
Mamma katt vilar ut en stund på trasmattan med nosen riktad mot matskålen.
Kattungarna piper från våningen ovan
stora som semlor, blinda och trygga i sin lilla låda.




Prosa av Magdalena Eriksson VIP
Läst 319 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-03-05 09:01



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Ja de är som semlor från början, en myspysperiod! Fint!
2015-03-07

    Lena Söderkvist VIP
Ljuvligt djurlikt. Alla dessa små personligheter som skall ha uppmärksamhet, och ofta lyckas med det.
2015-03-06

  Lars Hedlin
Tack för din fina text!
2015-03-05
  > Nästa text
< Föregående

Magdalena Eriksson
Magdalena Eriksson VIP