Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Taktfast bearbetning av min tid som tvillingmorsa


Jag vill vara en bilring för dig

Jag vill inte va i syrrans fotoalbum rutorna är för små.
Jag vill inte titta på barnbilder och jumprarna som va randiga och granen å vi var inte lyckliga då.
Hur lång tid kan det ta att ta farväl av småbarnsperioden?
Huset madrasserat av kissvåta blöjor. Varma först kalla sen.
Mina bröst var värkande alptoppar, höfterna isiga av foglossning och så det tappra leendet och den smårutiga klänningen.
Nej Jag vill inte minnas den där rutan.
Folk sa: Å vad duktig du är som fick tvillingar!
Som om jag hade beställt dem på nätet.
Två stycken barn i samma kasse tack.
Två små barn i rosa och blå overall med nalleöron.
Allas lilla söta ruta så ensam jag va.
Med vagnen och uppförsbacken och lekparken som suddade alla mina sidor.
En million rutor fulla av barn har min syrra.
Så unga vi var ojjar hon sig och pekar med fingret så söta.
Jag va inte söt. Jag va förminskad förbannad för tvillingvagnen gick inte in i bussen.
Bussen åkte förbi med ett tuff tuff
där satt alla smala mammor med ett litet rart barn i knät uff uff.

Jag vill inte va i din ruta så du kan minnas mig som jag inte va.
Jag vill va med dig nu käraste syster här i mina bilringar vill jag träffas.
Jag vill va en ko som kommer hem om kvällen till dig och du ska bli så glad och vi ska äntligen känna igen varandra.
Klinga me koskällan ska vi göra och äta semlor utanför rutan
utan att blunda en endaste gång..





Prosa av Magdalena Eriksson VIP
Läst 299 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2015-03-05 10:59



Bookmark and Share


  i af apa
underbar!!
2015-04-08

    ej medlem längre
Härlig att läsa.
2015-03-30

  kirsti ylinikka VIP
Känner igen mig, för jag beställde en och fick två.
2015-03-08

  KattenKin VIP
Tufft med tvillingar kan jag tänka!
2015-03-07

  Sommarina VIP
ja det är så skönt att läsa det du skriver, det är så rätt och bra
2015-03-06

  Lars Hedlin
Bra mix av känslor...
2015-03-06

  Marita Ohlquist VIP
Allvar och humor i skön förening.
Bra.
2015-03-05

  Onomatoprofet VIP
läser senare ser fram emot ...
2015-03-05
  > Nästa text
< Föregående

Magdalena Eriksson
Magdalena Eriksson VIP